Peruskurssi syksy 2009

6.9.09- Taijin peruskurssi starttasi tänään. Osallistumis joukko ei ollut kauhean suuri mutta toivotaan että ensiviikolla tulisi vielä muutama uusi kurssilainen. Kurssi esittelyn ja käytännön asioiden jälkeen harjoiteltiin noin tunti. Tehtiin rentoutumis harjoituksia, hevosen harjausta vasemmalta sekä oikealta, polven pyyhkäsyä samoin. Katsottiin ja kokeiltiin jousipyssyasentoa sekä harjoiteltiin muodon ensimmäistä liikettä.

13.9.09  Toinen harjoitus kerta. Neljä uutta tuli ilahduttavasti mukaan harjoituksiin. Aloitettiin tekemällä Ba duan gin liikesarjan liiketta. Löysin myös Timon vanhan huomion aiheesta. Näitä liikkeitä on aina mukava tehdä. Seuraavaksi tehtiin pyörityksiä sekä kerrattiin hevosen harjan jakaminen sekä polven pyyhkäisy paikaltaan.  Teimme myös ensimmäiset askel harjoituset  ja yhdistimme ne käsien liikkeeseen. Muodon esimmäisen liikkeen jatkoksi lisäsimme kolme hevosenharjan jakamista. Lopuksi teimme vielä lyhyen tuuppimis pariharjoituksen.

20.09.09 Jatkettiin Ba duan gin liikkeiden tekemistä sekä perus pyöritys harjoituksia. Askeleita kerrattiin. Muodossa oli vuorossa valkoinen kurki levittää siipensä uutena.

27.09.09 Aloitettiin tutustumaan seisontaharjoitukseen käymällä perus seisonta asentoa läpi. Hartioiden levyinen seisonta asento jalkaterät suoraan tai aavistuksen avautuen. Polvet pois lukosta sekä tunne että ollaan istumaisillaan ison pallon päälle. Rinta kevyesti sisässä kuin huokauksen jäljiltä. Kainaloissa tennis pallot ja kämmenselät eteenpäin vähän kuten läkkärit vetäisivät aseet kotelosta. Koko vartalo roikkuu langan varassa ja leuka kevyesti alas katse horisonttiin. Keskitytään kehon rentouteen ja kuunnellaan hengitystä alavatsalla. Aluksi lyhyempiä aikoja myöhemmin pitempiä aikoja. Seisonta harjoituksen jälkeen kerrattiin askelia. Muotoa kerrattiin ja otettiin kitaransoittaja uutena liikkeenä mukaan.

4.10.09 Jatkettiin seisontaharjoituksella ja sen jälkeen peruspyörityksiä. Muotoon otettiin yksi uusi liike apinan torjunta joka tehtiin molemmilta puolilta.

8.11.09 Vähän on ollut taukoa kirjoittamisessa. Eilen päästiin ehkä muodon haastavimpaan liikkeeseen käsiksi kun tehtiin käärmeen ryöminen molemmilta puolilta.

15.11.09 Reilu nainen heittää sukkulaa toiselta puolelta sekä otettiin ensi askeleet push hand:n maailmaan

22.11.09 Muodon viimeisetn liikkeet käytiin läpi. Onnittelut sitkeydestä.  Ensi kerralla kertaamme.