Peruskurssi kevät 2011

Zenshindojon taijin peruskurssi järjestetään 23.1.2011 kello 13.30 alkaen Nääshallin liikuntasalissa, jolloin on kurssin esittely ja ensimmäinen harjoituskerta

Kurssilla opetellaan Yang-tyylin 24 askeleen muoto

Harjoitukset pidetään aina sunnuntaisin kello 13.30 – 15.00 Nääshallin liikuntasalissa

Kurssin kesto on noin kolme kuukautta, jonka jälkeen voi siirtyä jatkokurssille.

Kurssin hinta on 80 e (Liikunta- ja kulttuurisetelillä myös mahdollista maksaa)

Vielä ehtii hyvin mukkaan kurssille.

Lataa tästä käsimainos ja vie mahdollisimman monelle ilmoitustaululle

Lisätietoja: 040 5228605/Harri (hatuomin[at]gmail.com)

Taijin historiaan voi syventyä wikipedian artikkelissa.

Kurssilla tullaan käymään Yang tyylin 24 askeleen muoto. Muoto toimii harjoitusvälineenä, jonka kautta tutkitaan jatkuvaa, tasaista, rentoa liikettä. Muodon harjoittelun ohella tehdään erinlaisia rentoutusharjoituksia ja tutkitaan koko kehon yhtenäistä liikettä. Taiji -liikkeiden tekeminen parantaa tasapainoa sekä ehkäisee hartioiden ja selän ongelmia. Liikkeet tehdään tietoisesti tutkien miten liike syntyy kehon sisällä ja miten se etenee jaloista kohti käsiä. Tärkeänä harjoituselementtinä taiji käyttää hitautta, jolloin liikkeiden yksityiskohdat tulevat esiin ja liikkeet tehdään huolellisesti.  Taijin harjoitusmetodi sopii kaiken ikäisille ja erityisesti henkilöille, jotka etsivät rentoa liikuntamuotoa ilman tärähtäviä tai nopeita liikkeitä.

Taijin harjoittelussa on monia vaiheita, alkaen muodon muistamisesta aina voiman räjäyttämiseen asti. Mitä enemmän harjoittelee sitä enemmän löytää ja kehittyy kohti vapaampaa luonnollista kehonkäyttöä ja sen tarjoamia mahdollisuuksia. Taiji -taidon oppimisella ei ole ”ylärajaa”. Aina on lisää tutkittavaan ja kehityttävää.

Taijii tunti koostuu yleensä ”alkulämmittelystä” sekä monista rentoutusharjoituksista. Tyypillisesti otetaan jokin muodon liike ja toistetaan sitä useaampaan kertaan. Sitten tehdään muoto siihen asti mihin ollaan päästy edellisellä kerralla. Tämän jälkeen  käydään muotoa läpi ja yleensä otetaan yksi tai useampi uusi liike jota sitten harjoitellaan. Ennen kuin harjoitukset lopetetaan, tehdään taas muutama rentoutusharjoitus. Alussa monella suurin ongelma on, ettei muista miten se liike menikään. Hyvä keino  liikkeiden muistamiseen on, että tekee liikkeitä kotona mahdollisimman paljon, jolloin liikkeet tulevat heti tutuiksi. Kursilla jaetaan myös moniste, jossa muodon liikkeet on kuvattu kuvilla.

Tervetuloa kurssille!